News - Nieuwsarchief

Onderzoek eventuele deelname IDCS toeristisch project 27/06/2014 14:31 - Annelies Brinkman PARAMARIBO - De Investment and Development Corporation Suriname (ICDS), het investeringsbedrijf van de overheid, zal mogelijk aandeelhouder worden van een nog te bouwen groot toeristisch project aan de Surinamerivier. Dat zegt onderdirecteur Imro San A Jong van de ICDS Suriname tegen de Ware Tijd.

 

PARAMARIBO - De Investment and Development Corporation Suriname (ICDS), het investeringsbedrijf van de overheid, zal mogelijk aandeelhouder worden van een nog te bouwen groot toeristisch project aan de Surinamerivier. Dat zegt onderdirecteur Imro San A Jong van de ICDS Suriname tegen de Ware Tijd. De organisatie bestudeert nu de plannen om meer inzicht te krijgen in onder andere de haalbaarheid, de financiële kant en de achtergrond van de initiatiefnemers.

Het idee van de Nederlandse en Surinaamse initiatiefnemers is om op een gebied van ongeveer driehonderd hectare aan de Surinamerivier, in het gebied tussen Overbridge en Babunhol, een toeristisch oord te maken waar ongeveer negenhonderd toeristen kunnen verblijven.

Omdat de grond waar het oord moet komen in bezit is van de overheid, is IDCS in beeld gekomen als mogelijke aandeelhouder, legt San A Jong uit. "Omdat het beoogde terrein eigendom is van de staat, en de overheid geen grond in eigendom uitgeeft, kwam het voorstel van de overheid om grond op naam van IDCS te zetten. En daardoor zouden we dan mee gaan doen met het project."

De onderdirecteur benadrukt dat het proces nog in een pril stadium is. "We kijken kritisch. Juist omdat we als aandeelhouder mee gaan doen, moeten we goed onderzoeken hoe het zit", aldus San A Jong die benadrukt dat IDCS een minderheidsaandeel zal krijgen. De initiatiefnemers willen in dit stadium van hun project nog niet naar buiten treden.