Milesstone gerealiseerd: Feestelijke start bouw Datacenter Delft

Januari 2012
Bouw gestart tweede vestiging van meest energie efficiënte datacenter van Nederland
Delft - Onder grote belangstelling sloeg wethouder Pieter Guldemond van o.a. Kenniseconomie en Ruimtelijke Ordening afgelopen donderdag de eerste paal van het nieuwe datacenter in Delft. The Datacenter Group bouwt hiermee in korte tijd haar tweede datacenter dat in september wordt geopend.
Naast het bestaande Amsterdamse datacenter realiseert The Datacenter Group samen met Koninklijke BAM Groep drie nieuwe datacenters in de regio Rotterdam-Delft, één van de meest levendige en dynamisch economische regio's in Nederland en Europa. Met de unieke koel technologie is The Datacenter Group het meest energie efficiënte datacenter van Nederland. Door deze technologie toe te passen in een nieuw datacenter in een van de meest technische en innovatieve regio’s van Nederland kan The Datacenter Group technisch vooruitstrevend blijven.
 Het datacenter komt in het zuidoosten van kennisstad Delft, waar ruimte is voor hoogwaardige technologie en innovatie. “Hier kunnen we een gebouw op maat maken, zodat we het datacenter zo efficiënt en duurzaam mogelijk kunnen koelen. En juist hier kunnen we ons datacenter goed beveiligen”, aldus Joscha Niemann, Managing Director van The Datacenter Group.

Informatiebehoeften
De regio Rotterdam-Delft bevindt zich in het centrum van een concentratie van zorg, onderwijs, overheid, techniek, transport en logistiek. Dit zijn juist sectoren die veel bedrijfskritische data hebben. In deze regio is een tekort aan betrouwbare datacenters, terwijl de behoefte groot is. Iedereen is steeds meer afhankelijk van grote hoeveelheden digitale informatie en de verwerking daarvan. Of je nu e-mail leest, in een ziekenhuis ligt, muziek wilt downloaden, je fotoalbum wilt maken, of je belastingaangifte wilt doen. Iedereen heeft ermee te maken. Elke seconde worden 10.000 zoekopdrachten door Google uitgevoerd. Al deze informatie wordt opgeslagen in datacenters. Mede dankzij de komst van The Datacenter Group zal in deze regio de komende jaren een internationaal concurrerende infrastructuur gegarandeerd zijn.  

Wethouder Guldemond vatte het als volgt samen: “The Datacenter heeft gekozen voor een locatie op een complete technologische innovatie campus, een gebied waar de komende jaren heel veel geïnvesteerd gaat worden in het hart van de innovatieregio tussen Rotterdam en Den Haag. Een betere plek is niet denkbaar “.

Volg nu de bouw van het datacenter op: bouwblog-online

Voor meer informatie kunt u terecht bij: 
The Datacenter Group, Oscar Persoon
Tel: 020 486 9773

Meer informatie over The Datacenter Group vindt u op http://www.thedatacentergroup.nl  


< Back